Brandbestrijding accubranden

Winnaar beste vastgoedmanager wonen en kantoren

vb&t Groep richting Randstad!

Betere bescherming van uw persoonsgegevens!

preventieve-brandveiligheidsanalyse

Succes vieren we samen!

2017 bestond voor vb&t uit vele hoogtepunten. Zoals het 50-jarig bestaan dat we samen goed gevierd hebben, de oprichting van vb&t Verzekeringen en het behalen van de AFM- vergunning, de verkoop en verhuur van ca. 3900 woningen, de beheerportefeuille die met 40% gegroeid is, het verduurzamen van diverse Verenigingen van Eigenaars, de realisatie van unieke bouwprojecten door heel Nederland, flinke groei van ons brandveiligheidsteam en een forse uitbreiding van het werkgebied in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Prestaties die wij uitsluitend door samenwerking en inzet van velen hebben kunnen waarmaken. Dank daarvoor!

Ben je ook zo benieuwd naar deze projecten?
Bekijk dan het onderstaande filmpje!

Terugblik op een geslaagd marathon weekend!

Afgelopen weekend hebben we met een dertigtal collega’s en relaties deelgenomen aan de Marathon Eindhoven 2017. De deelnemers hebben de afstand van 10KM en 21,1KM gelopen.
Het evenement was dit jaar verdeeld over de zaterdag en zondag en daarom kleiner van opzet maar zeker niet minder gezellig. Iedereen heeft wederom een top prestatie geleverd! Met hulp van alle vrijwilligers en deelnemers hebben we kunnen genieten van een sportief en gezellig Marathon weekend!

Brandveiligheid is vaak schijnveiligheid

Nadat een brand in een flat in Londen vele slachtoffers eiste, is de brandveiligheid van veel gebouwen onder de loep genomen. Ook wij kregen veel opdrachten om gebouwen te inspecteren op brandveiligheid.

Sommigen vinden dat de wet- en regelgeving veranderd moet worden, zodat dergelijke branden in Nederland niet voor kunnen komen. De vraag is echter of dit wel de oplossing is. Brandveiligheidseisen worden als lastig ervaren: deuren moeten op drangers, vluchtwegen moeten vrijgehouden worden, brandbare materialen moeten aan eisen voldoen enzovoorts. De praktijk wijst uit dat drangers worden verwijderd of geblokkeerd, vluchtwegen dagelijks versperd worden en het men het keuren van materialen als kostenverhogend ziet.

De eisen rondom brandveiligheid in het bouwbesluit zijn de minimale voorschriften om een veilig gebouw te creëren. Het onderhoud van installaties en toezicht op juist gebruik zijn vervolgens vaak kostbaar en moeilijk te organiseren. Maar als wij willen dat er geen branden ontstaan waarbij slachtoffers kunnen vallen, dan behoort brandveiligheid per definitie tot onze dagelijkse zorg.

In grote objecten waar veel mensen aanwezig zijn, worden de laatste jaren automatische blusinstallaties geïnstalleerd. Deze installaties voorkomen grote branden en slachtoffers. De kosten van dergelijke installaties zijn aanzienlijk, maar op grond van gelijkwaardigheid komen vele bouwkundige brandpreventieve voorzieningen te vervallen.

Met de komst van het nieuwe bouwbesluit in 2019 krijgen we (eindelijk) voorwaarden die mensen die niet zelfredzaam zijn beschermen. Hierover heerst vanuit het bedrijfsleven en de politiek nog steeds onbegrip. Maar waarom eigenlijk? In vele omliggende landen wordt de brandweerlift gebruikt voor het evacueren van niet-zelfredzame personen. In Nederland is dit, vreemd genoeg, strikt verboden.

Wij moeten samen brandveiligheid ter voorkoming van slachtoffers in ons denken en handelen opnemen. De wet is de basis, maar nog te vaak is de vraag terecht of we niet met schijnveiligheid bezig zijn. Gelijkwaardige oplossingen zijn vaak beter om slachtoffers te voorkomen.

Vernieuwing bij vb&t Verhuurmakelaars

Op maandag 18 september stappen wij over op een nieuw automatiseringspakket. Spannend en leuk tegelijk. Wij gaan er vanuit dat onze klanten samen met ons gaat profiteren van de vooruitgang dat dit systeem zal brengen.

Voor jou als zoeker bij vb&t betekent dit, dat jij je zoekopdracht voortaan zelf kunt beheren in je eigen digitale klantomgeving. Ook onze website wordt in een nieuw jasje gegoten. Totdat de nieuwe website klaar is, zal er op 18 september een tijdelijke website gelanceerd worden. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, staan onze medewerkers graag voor je klaar!

Volop veranderingen, maar klaar voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,
Team vb&t Verhuurmakelaars

Klik hier voor onze NIEUWE vb&t BUITENGEWOON

50 jaar vb&t

vb&t viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. In deze vijf decennia hebben wij ons, dankzij onze klanten en collega’s, ontwikkelt tot een allround vastgoed dienstverlenend bedrijf van formaat. Daar zijn we beste een beetje trots op en daar zullen we dit jaar met ons feest FROM HISTORY TO FUTURE bij stil staan. Wat we veel liever doen is vooruitkijken.

We bevinden ons midden in de digitale revolutie en ook op het gebied van duurzaamheid zien we veel kansen. Dit biedt vele mooie uitdagingen die wij graag samen met onze partners willen aangaan.

Update:

We hebben de mijlpaal 50 jaar vb&t grootst gevierd. De avond is op foto vastgelegd en is een mooie afspiegeling zoals wij de avond hebben ervaren.

In één woord: FANTASTISCH!